Nem Müsli

Nem Müsli

Nem Müsli

Her får du opskriften til min rigtig nemme og sprøde müsli, som kun indeholder 5 ingredienser og er meget simpel at lave. Jeg synes, at müslien er rigtig lækker på yoghurt.

Ingredienser

  • 4 spsk peanut butter
  • 6 spsk honning
  • 2 spsk solsikke eller raspolie
  • 0,5 tsk vaniliesukker
  • 400 g finvalsede havregryn

Fremgangsmåde

Forvarm ovn til 120 °C. 

Varm peanut butter, honning og olie i mikroovnen og rør det rundt. Gentag ind til du har en flydende masse. 

Tilsæt 0,5 tsk vaniljesukker og rør rundt ind til det er blandet godt sammen.

Kom 400 g finvalsede havregryn i en skål og rør det sammen med den varme peanutbutter/honning blanding. Rør rundt ind til alt havegryn er dækket af blandingen. Tip: Hvis du gerne vil have, at müslien er sødere, kan du lave ekstra peanutbutter/honning blanding, så lageret bliver tykkere. 

Fordel det overdækkede havregryn på en bageplade med bagepapir og sæt ind i ovnen i 1,5 time ved 120 °C. Rør lidt i de hvert 10-15 min, så det ikke klæber sammen. 

Müslien skal være lysebrunt, når det er færdigt. 

Lad müsli køle helt ned og put det i en lufttæt beholder.

Luksusudgave: Tilføjechokolade, nødder eller rosiner.

Vegansk alternativ: Udskift honning med fx lys sirup.

Rigtig god fornøjelse.

Tilbage til blog