Om Knitlidt

Knitlidt er drevet af Camilla Grady, en 24-årig lærerstuderende, strikke- og kaffe-entusiast, som udvikler strikkeopskrifter i sin fritid. Som halv-amerikaner og dansker med færøsk afstamning, er Grady lidt af en kulturel cocktail, hvilket hendes strik også bærer præg af. Derfor valgte hun navnet Knitlidt ("strik lidt" eller "knit a bit"), da det er en blanding af hendes to modersmål: engelsk og dansk. Mange af Knitlidts strikkeopskrifter er desuden også inspireret af den færøske strikkekultur: se udvalget her

(Sweateren på billedet: Knitlidt Sweater)

Udtalelser fra kvinden bag Knitlidt
"Mit strikkeeventyr er stadig rimelig nyt. Jeg har nemlig kun strikket siden 2019. Dengang boede jeg på Færøerne i knap halvandet år, og jeg er siden blevet en del af den store strikkekultur ved at lade mig inspirere af de mange traditionelle færøske strikkemønstre. Det er ikke længe siden, at jeg stiftede Knitlidt, men jeg er meget begejstret for at udvikle strikkeopskrifter og er spændt på, hvor mit strikkeeventyr vil lede hen.

"Der er en slags frihed i selv at udvikle strikkeopskrifter, da man får lov til at være kreativ, eksperimentere og lade sig inspirere af, hvad andre har kreeret før en. Jeg lader mig inspirere af store såvel små strikkedesignere, folk jeg kender, og folk som jeg ikke kender. Ulempen ved min uden-opskrift-på-gefühlen-metode er, at jeg tit prøver mig frem, og det ender ofte ud i, at jeg må pille op 1, 2, eller 5 gange. Men til sidst kommer der noget godt ud af det - noget som jeg kan være stolt over at have kreeret. Og tænk sig hvis nogen kan lade sig inspirere af dette og strikker noget, som jeg har designet. Det er en fantastisk følelse."

(Billede af Camilla Grady i 2020 i gang med at strikke det mønster, hun senere ville kalde Katrin)

Strikkeopskrifter
Knitlidt laver strikkeopskrifter til alle niveauer med både opskrifter til nybegyndere og øvede strikkere. Der udvikles hele tiden nye opskrifter. De mest populære er Katrin Mittens (til øvede) og Novice Scarf (til nybegyndere).

Se Knitlidts udvalg af strikkeopskrifter her

Følg med på instagram: @knitlidt